2. divisjon sesongen 2019/2020

Hockeynorge på kryss og tvers, alt som ikke dekkes av "Get-Ligaen, 1.divisjon og A-landslaget"

Innlegg: 7661
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 15. Mai 2019 19:13
Det har vært stor spenning knyttet til hvordan 2. divisjon blir seende ut kommende sesong. Hvor mange lag blir med?

Nå bekrefter NIHF, på Facebook-gruppen 2 div ishockey at fem klubber skriftelig har meddelt at de ønsker å stiller lag. Men det er påmelding som gjelder. Foreløbig har bare Kongsvinger meldt seg. Fristen er 26. mai. De fem klubbene man håper melder seg på er:

Bergen, Ski, Kongsvinger, Skien og Tromsø.

Rykter har det til at Storhamar, Stavanger og Asker/Bærum også vurderer å stille lag. Når det gjelder Stavanger skal Hafrsfjord Kings være historie. Men det er allerede etablert en ny klubb, Straen Admirals. De tar visstnok sikte på å starte opp i 3. divisjon https://www.facebook.com/straenadmirals/ Hvis det skal meldes på et 2. divisjonslag i Stavanger må det nok være Stavanger Ishockeyklubb. Da kan man også ha i bakhodet at Stavanger Oilers ønsker seg et farmerlag i 1. divisjon. Aller helst en ny klubb, i en ny hall i Sandnes. Men også de må spille seg opp fra 2. divisjon til 1. divisjon. Det er jo også mulig å etablere en klubb med seniorlag i Sandnes som spiller i Siddishallen til de får egen hall i Sandnes.

Det vil være veldig gledelig om det blir seks-sju lag i 2. divisjon. En god begynnelse for å nå et naturlig mål om 8-10 lag i divisjonen.

PS! Vi vet at antall lag i 1. divisjon skal ned til åtte før sesongen 20/21. Kommende sesong 19/20 er det bare ni lag i 1. divisjon etter at Storhamar YA trakk laget. Hvis det ikke gjøres endringer i Kampreglementet tror jeg at lag 9 i 1. divisjon vil rykke rett ned til 2. divisjon, og at ingen lag fra 2. divisjon rykker opp. Alternativt kan Kampreglementet endres bare for neste sesong slik at det blir en kvalikk mellom lag 8 og lag 9 fra 1. divisjon og lag 1 og 2 fra 2. divisjon om en ledig plass i 1. divisjon 20/21. Foretrekker helt klart dette alternativet.

Gå til Hockeynorge

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester