TIRSDAGENS OG TORSDAGENS KAMPER I GET-LIGAEN 18/19.

Brukerens avatar
Innlegg: 1941
Registrert: 09. September 2011 18:08
Bosted: Syden
InnleggSkrevet: 29. Oktober 2018 22:14
Heisan igjen hockeyvenner! :)

Her kommer jeg allerede med en ny kamptråd der vi skal ta for oss nok en runde i GET-Ligaen og er som følger:

Ifra GET-LIGAENS RUNDE:19


Spilles Tirsdag 30-10-2019:


LILLEHAMMER-FRISK ASKER
Kristins Hall,KL19.00.


Hoveddommere er:Marcus Wannerstedt/Tommy Søstumoen.


Kampen er tvsendt med sendestart KL19.00TV2-Sport 2.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spilles Torsdag 1-11-2018:


STAVANGER OILERS-MANGLERUD STAR
DNB Arena,KL18.00.


Hoveddommere er:Owe Lüthcke/Petter Bakken.RINGERIKE-SPARTA
Schjongshallen,KL18.30.


Hoveddommere er:Eirik Hansen/Jørn Ekeberg.STJERNEN-STORHAMAR
Stjernehallen,KL18.30.


Hoveddommere er:Thomas Stubberud Tysland/Roy Stian Hansen.Lykke til!

Alle kampene kan også ses på SUMO


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Kommende kamper i GET-Ligaen spilles førstkommende helg der vi har disse kampene på menyen:


Ifra runde:20

Sparta-Lillehammer
Frisk Asker-Vålerenga
Storhamar-Ringerike
Manglerud Star-Stjernen


Det var det jeg hadde for denne gang...så da må dere ha en fortsatt god hockeyuke videre fokens!
Mvh Esa.

Innlegg: 7569
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 00:51
Jacob Lundell Noer fikk matchstraff, takling mot hode, sist tirsdag mot Stjernen. Han fikk tre kampers karantene. I mellomtiden har A-laget spilt en kamp mens U-21 har spilt to kamper.

Lillehammer melder: Jacob Lundell Noer har sonet ferdig sin karantene og er tilgjengelig for spill i morgen.

Det var under sist hjemmekamp, mot Stjernen, at Lundell Noer fikk 5+video (senere matchstraff) for taklingen mot Stjernens, Daniel Trnavsky.

Han ble senere ilagt tre kampers karantene for «takling mot hode og nakke». Begrunnelsen for det kan du lese her.

Men siden Lundell Noer formelt sett, grunnet alder, fortsatt tilhører U21-klassen kan han sone kamper på dette nivået. Hvilket betyr at Jacob er ferdigsonet og tilgjengelig for spill mot Frisk Asker i morgen..........

Reglene sier: For spillere som deltar i flere klasser/divisjoner kan karantene sones i den årsklassen spilleren
aldersmessig tilhører. Straffen kan også sones i de årsklasser/divisjoner vedkommende kan delta i, ref
Kampreglementets § 2-9, hvor man har deltatt i minimum 50% av lagets kamper.

Jeg får det ikke til å stemme at Noer kan sone i U-21 kamper da han ikke deltar der. Eller tar jeg feil?

Innlegg: 819
Registrert: 03. Juli 2012 20:20
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 00:54
Veldig merkelig. Helt åpenbar omgåelse av tiltenkt straff. Men da er det vel sånn forbundet tenker det skal håndheves da.

Innlegg: 75
Registrert: 19. Mars 2016 23:52
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 02:32
slasher skrev:Veldig merkelig. Helt åpenbar omgåelse av tiltenkt straff. Men da er det vel sånn forbundet tenker det skal håndheves da.


Sånn jeg tolker paragrafen må man ha deltatt i halvparten av kampene til U21 for å sone i deres kamper. Fyren er jo en helt sentral spiller på A-laget, så det går han vel ikke gjort? Dermed kan han heller ikke sone i juniorligaen slik jeg tolker regelverket. Og Sorum må ha rett.

Innlegg: 1632
Registrert: 21. Mai 2012 11:49
Bosted: Lillehammer
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 03:55
Del opp regelen i to, etter "tilhører". Da er det mulig å forstå at han kan sone på det nivået han aldersmessig tilhører. I tillegg kan man sone i andre klasser man deltar i, men der må man ha spilt eks. Antall kamper.

For øvrig har denne regelen så vidt jeg vet, vært slik i lange tider, og ikke første gangen jeg har sett liknende tilfelle.
riedle

Innlegg: 915
Registrert: 22. August 2011 15:55
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 09:06
Selv om jeg er sterkt farget i mitt syn så kan jo umulig dette skli? Noer har jo ikke klokket ett eneste minutt i U21, han hadde en -1- match i U20 sist sesong. Det er rett og slett rent usportslig av Lillehammer å bevisst utnytte regelverket som det de gjør her.

Hadde Noer i det minste hatt en tilknytning til U20/21 hadde nå det vært noe, men han har nå stått over flere kamper enn han har spillt for U20/U21 de siste 3 sesongene. Rett og slett usportslig regelmisbruk.

Så kan Lillehammer godt få si at "Sånn er jo reglene" og " Det står i avsnitt 1", men uansett hvor mye det står i reglene så endrer ikke det at moralen til Lillehammer glimrer med sitt fravær i denne saken.

I prinsippet gir jo dette fripass til ALLE spillere under 21 å gjøre så godt som hva de vil, de kan jo bare sone en kamp de ikke skulle spilt allikevel.

EDIT:

Sorum skrev:Reglene sier: For spillere som deltar i flere klasser/divisjoner kan karantene sones i den årsklassen spilleren
aldersmessig tilhører. Straffen kan også sones i de årsklasser/divisjoner vedkommende kan delta i, ref
Kampreglementets § 2-9, hvor man har deltatt i minimum 50% av lagets kamper.


Ut ifra denne så skal jo en spiller _delta_ i flere klasser/divisjoner. Er det noe sted i regelverket der begrept _delta_ er definert. For jeg kan ikke se at 1 kamp på 2.x sesonger, ingen i inneværende, er det samme som å delta i en klasse. Ja, spilleren er U21 spiller pga alder, men han deltar da ikke i en klasse der han ikke spiller kamper? Jeg kan ikke annet enn å se at Lillehammer burde få beskjed om at Noer ikke er spilleberettiget da han ikke har sonet alle sine kamper i en klasse han deltar i.

Innlegg: 75
Registrert: 19. Mars 2016 23:52
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 10:01
riedle skrev:Del opp regelen i to, etter "tilhører". Da er det mulig å forstå at han kan sone på det nivået han aldersmessig tilhører. I tillegg kan man sone i andre klasser man deltar i, men der må man ha spilt eks. Antall kamper.

For øvrig har denne regelen så vidt jeg vet, vært slik i lange tider, og ikke første gangen jeg har sett liknende tilfelle.


Ja, ser den. Men i så fall ganske klønete formulert i regelverket. Og det åpnes for tolkninger og misforståelser. Det står (mer eller mindre) tydelig: For spillere som deltar i flere klasser/divisjoner kan karantene sones i den årsklassen spilleren
aldersmessig tilhører. Spilleren det her er snakk om deltar vel ikke i flere klasser? Han spiller på A-laget.

Innlegg: 243
Registrert: 16. August 2011 13:46
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 12:52
Tiger_n skrev: Det er rett og slett rent usportslig av Lillehammer å bevisst utnytte regelverket som det de gjør her.Har ingen veldig sterke meninger om dette, men Noer fikk 3 kamper for en ikke spesielt stygg takling (uten at det er er relevant). Uansett, ingen har protestert, han har tatt straffen og sonet i henhold til eksisterende regelverk. Lillehammer har ikke gjort noen grep for å forkorte hans karantene.

At det er vanskelig å lage regler som virker til sin intensjon med alle mulige eventualiteter er så sin sak, men spesielt usportslig synes jeg ikke det er.

Innlegg: 1888
Registrert: 06. Oktober 2011 21:56
Bosted: Særp Vegas
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 13:22
Da kan man vel heller gjøre reglene tydeligere, så de sier suspensjonen gjelder tre GET kamper og ikke 3 kamper generelt. Da slipper man ting som det her.

For øvrig kan jeg ikke se at Lillehammer har gjort noe feil, dette er noe ALLE lag ville gjort.
Carolina Panthers, Hurricanes og Sparta.

Innlegg: 1632
Registrert: 21. Mai 2012 11:49
Bosted: Lillehammer
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 14:04
Kjellvis skrev:Da kan man vel heller gjøre reglene tydeligere, så de sier suspensjonen gjelder tre GET kamper og ikke 3 kamper generelt. Da slipper man ting som det her.

For øvrig kan jeg ikke se at Lillehammer har gjort noe feil, dette er noe ALLE lag ville gjort.Og som nevnt, dette har inntruffet mange ganger opp gjennom årene. Og han er junior, og tilhører da aldersmessig U-21.

Vi får heller glede oss over at juniorer blir gode nok til å spille i Get.

Å påstå at Lillehammer er usportslige som holder seg til et regelverk som er likt for alle klubbene, ja det er usportslig det.
riedle

Innlegg: 7569
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 15:55
Kjellvis skrev:Da kan man vel heller gjøre reglene tydeligere, så de sier suspensjonen gjelder tre GET kamper og ikke 3 kamper generelt. Da slipper man ting som det her.

For øvrig kan jeg ikke se at Lillehammer har gjort noe feil, dette er noe ALLE lag ville gjort.


Regelen kan ikke lages slik at suspensjon gjelder bare i GET. For hvis man har en spiller som spiller både U21 og GET så må han sone fortløpende. La oss si at det er søndagskamp i GET og vedkommende spiller får matchstraff for roughing. Mandag gis karantene på tre kamper. Da er det unaturlig at han kan spille for U21 tirsdag og flere kamper der mens han venter på at det er spilt tre kamper til i GET.

Men hvis reglene er slik at han kan sone i U21 uten å delta i den serien kan vi få merkelige utslag. Hvis han får matchstraff i NM-sluttspillet semifinale nr. 1, og dagen derpå får dommen på en kamps karantene, så kan han spille semifinale nr. 2 fordi han sonet U21 laget sin semifinale nr. 1 dagen før, uten at han har spilt en eneste kamp for dette laget gjennom sesongen.

Innlegg: 1415
Registrert: 28. September 2011 22:21
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 16:13
Sorum skrev:La oss si at det er søndagskamp i GET og vedkommende spiller får matchstraff for roughing. Mandag gis karantene på tre kamper. Da er det unaturlig at han kan spille for U21 tirsdag og flere kamper der mens han venter på at det er spilt tre kamper til i GET.

Hvorfor er det unaturlig? Sett med Lillehammer-øyne er det gledelig å få på plass en viktig spiller som Lundell Noer, men reglementet burde selvfølgelig vært endret til at man soner i den ligaen man har fått karantene.

Innlegg: 7569
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 16:21
KjellKjellenBigset skrev:
Sorum skrev:La oss si at det er søndagskamp i GET og vedkommende spiller får matchstraff for roughing. Mandag gis karantene på tre kamper. Da er det unaturlig at han kan spille for U21 tirsdag og flere kamper der mens han venter på at det er spilt tre kamper til i GET.

Hvorfor er det unaturlig? Sett med Lillehammer-øyne er det gledelig å få på plass en viktig spiller som Lundell Noer, men reglementet burde selvfølgelig vært endret til at man soner i den ligaen man har fått karantene.


Hvis man spiller i to årsklasser så må man sone fortløpende. Så en generell regel om at man soner i den ligaen man fikk straffen går ikke.

Men forstår fortsatt ikke hvordan det kan skje at Noer spiller i kveld. Det står jo i reglene at man må delta i den ligaen man soner karantene i.

For å sette det på spissen. Noer og Ødegård slåss i 6. semifinale. Begge får en kamp. Noer spiller 7. semifinale, mens Ødegård er på tribunen. Dette fordi Noer sto over i U-21 sluttspillskamp dagen før. Dette uten å ha deltatt på dette laget samme sesong.

Innlegg: 1888
Registrert: 06. Oktober 2011 21:56
Bosted: Særp Vegas
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 16:27
Selvfølgelig går det at han kun soner i ligaen han er suspendert. Så lenge GET og U21 er to forskjellige ligaer, så er det ingenting unaturlig med at han kan spille U21 selv om han er suspendert i GET. Såfremt han da er U21 spiller og ikke overårig som de kan ha med et par stk av (?)
Carolina Panthers, Hurricanes og Sparta.

Innlegg: 1415
Registrert: 28. September 2011 22:21
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 16:37
Sorum skrev:Hvis man spiller i to årsklasser så må man sone fortløpende. Så en generell regel om at man soner i den ligaen man fikk straffen går ikke.

Men forstår fortsatt ikke hvordan det kan skje at Noer spiller i kveld. Det står jo i reglene at man må delta i den ligaen man soner karantene i.

For å sette det på spissen. Noer og Ødegård slåss i 6. semifinale. Begge får en kamp. Noer spiller 7. semifinale, mens Ødegård er på tribunen. Dette fordi Noer sto over i U-21 sluttspillskamp dagen før. Dette uten å ha deltatt på dette laget samme sesong.

Jeg forstår ikke hvorfor du mener det er unaturlig. For meg er det ganske naturlig at eksempelvis en fotballspiller som får karantene i Champions League må stå over matcher i nettopp Champions League.

Innlegg: 1632
Registrert: 21. Mai 2012 11:49
Bosted: Lillehammer
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 16:38
Sorum skrev:
Men forstår fortsatt ikke hvordan det kan skje at Noer spiller i kveld. Det står jo i reglene at man må delta i den ligaen man soner karantene i.Les reglen en gang til, og denne delen. Den andre delen handler om et annet scenario.


"Reglene sier: For spillere som deltar i flere klasser/divisjoner kan karantene sones i den årsklassen spilleren
aldersmessig tilhører."
riedle

Innlegg: 1415
Registrert: 28. September 2011 22:21
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 17:01
riedle skrev:
Sorum skrev:
Men forstår fortsatt ikke hvordan det kan skje at Noer spiller i kveld. Det står jo i reglene at man må delta i den ligaen man soner karantene i.Les reglen en gang til, og denne delen. Den andre delen handler om et annet scenario.


"Reglene sier: For spillere som deltar i flere klasser/divisjoner kan karantene sones i den årsklassen spilleren
aldersmessig tilhører."

Det første som slår meg er at det står deltar. Gjør Lundell Noer det?

Har for øvrig Lillehammer verifisert dette direkte med NIHF eller anses dette som unødvendig? Driter vi oss på denne regelen så mister vi en eventuell seier.

Innlegg: 7569
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 17:08
Kjellvis skrev:Selvfølgelig går det at han kun soner i ligaen han er suspendert. Så lenge GET og U21 er to forskjellige ligaer, så er det ingenting unaturlig med at han kan spille U21 selv om han er suspendert i GET. Såfremt han da er U21 spiller og ikke overårig som de kan ha med et par stk av (?)


Det faktum at han har sonet to av tre kamper i U21 viser jo at man må sone fortløpende. Man kan ikke ha karantene en kveld, spille neste kveld og ha karantene igjen den tredje kvelden..

Innlegg: 719
Registrert: 22. Mars 2017 12:25
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 22:10
Walk of shame for Brendan Ellis - tenk å bli fraløpt av Basse....Aiii, aiiiii.....!
- Memento Mori -

Innlegg: 1888
Registrert: 06. Oktober 2011 21:56
Bosted: Særp Vegas
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 22:23
Sorum skrev:
Kjellvis skrev:Selvfølgelig går det at han kun soner i ligaen han er suspendert. Så lenge GET og U21 er to forskjellige ligaer, så er det ingenting unaturlig med at han kan spille U21 selv om han er suspendert i GET. Såfremt han da er U21 spiller og ikke overårig som de kan ha med et par stk av (?)


Det faktum at han har sonet to av tre kamper i U21 viser jo at man må sone fortløpende. Man kan ikke ha karantene en kveld, spille neste kveld og ha karantene igjen den tredje kvelden..


Selvfølgelig kan man det?

Eller skulle Patrick Thoresen sonet kamper i Europa siden han var suspendert i GET?
Carolina Panthers, Hurricanes og Sparta.
Brukerens avatar
Innlegg: 5373
Registrert: 19. Oktober 2011 10:23
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 23:04
Kjellvis skrev:
Sorum skrev:
Kjellvis skrev:Selvfølgelig går det at han kun soner i ligaen han er suspendert. Så lenge GET og U21 er to forskjellige ligaer, så er det ingenting unaturlig med at han kan spille U21 selv om han er suspendert i GET. Såfremt han da er U21 spiller og ikke overårig som de kan ha med et par stk av (?)


Det faktum at han har sonet to av tre kamper i U21 viser jo at man må sone fortløpende. Man kan ikke ha karantene en kveld, spille neste kveld og ha karantene igjen den tredje kvelden..


Selvfølgelig kan man det?

Eller skulle Patrick Thoresen sonet kamper i Europa siden han var suspendert i GET?

Støtter Særp Vegasianeren her. Selvsagt skal en sone i den turneringen en har fått straffen. Tipper det blir en regelendring her etter sesongen, som vanlig oppdager ingen i forbundet at noe ikke er på G før det blir en sak av det.
Brukerens avatar
Innlegg: 5373
Registrert: 19. Oktober 2011 10:23
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 23:12
Asker oppe i 59 baklengs på 17 kamper, 30 mer enn minst innslupne. 3,4 i snitt. Dahlberg virker tydelig på retur, men jammen er det mer som ikke stemmer. Produserer bra fremover, men skuta er lekk.

Innlegg: 7569
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 23:16
Kjellvis skrev:
Sorum skrev:
Kjellvis skrev:Selvfølgelig går det at han kun soner i ligaen han er suspendert. Så lenge GET og U21 er to forskjellige ligaer, så er det ingenting unaturlig med at han kan spille U21 selv om han er suspendert i GET. Såfremt han da er U21 spiller og ikke overårig som de kan ha med et par stk av (?)


Det faktum at han har sonet to av tre kamper i U21 viser jo at man må sone fortløpende. Man kan ikke ha karantene en kveld, spille neste kveld og ha karantene igjen den tredje kvelden..


Selvfølgelig kan man det?

Eller skulle Patrick Thoresen sonet kamper i Europa siden han var suspendert i GET?


For det første, Jakob Lundell Noer var helt suveren i kveld. Hvor lenge siden er det at en norsk 20-åring har skåret fire mål i en eliteseriekamp?

Du argumenterer som om han ikke kunne sone karantenen i U21, men bare i GET. Men det er jo nettopp det som har skjedd her. Han har stått over to U21 kamper for å kunne være klar til neste GET-kamp. Det må være slik. Man kan ikke spille kamper for et annet lag i klubben mens man har karantene. Det jeg ikke forstår er ordlyden "deltar i". Det burde i så fall ha stått "kan delta i".

Når en spiller får en karantene i hjemlig liga får det selvsagt ingen konsekvenser for hans deltakelse i internasjonale ligaer eller landslag. Så man kan spille i CHL selv om man har karantene hjemme.

Innlegg: 7569
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 23:21
Drebin skrev:Støtter Særp Vegasianeren her. Selvsagt skal en sone i den turneringen en har fått straffen. Tipper det blir en regelendring her etter sesongen, som vanlig oppdager ingen i forbundet at noe ikke er på G før det blir en sak av det.


Man må sone fortløpende for de lag i klubben man kan spille for. Tydeligvis holder det at man er innenfor årsklassene, dvs at Noer er 98-modell og spilleberettiget for U-21 og A-laget.

Vi kan ikke ha det slik at en spiller som går berserk og banker opp en motspiller kan spille igjen allerede etter et par dager, selv om han fikk f.eks åtte kamper.
Brukerens avatar
Innlegg: 5373
Registrert: 19. Oktober 2011 10:23
InnleggSkrevet: 30. Oktober 2018 23:41
Sorum skrev:
Drebin skrev:Støtter Særp Vegasianeren her. Selvsagt skal en sone i den turneringen en har fått straffen. Tipper det blir en regelendring her etter sesongen, som vanlig oppdager ingen i forbundet at noe ikke er på G før det blir en sak av det.


Man må sone fortløpende for de lag i klubben man kan spille for. Tydeligvis holder det at man er innenfor årsklassene, dvs at Noer er 98-modell og spilleberettiget for U-21 og A-laget.

Vi kan ikke ha det slik at en spiller som går berserk og banker opp en motspiller kan spille igjen allerede etter et par dager, selv om han fikk f.eks åtte kamper.

Vi vet hva som er regelen, det er ikke diskusjonen. Diskusjonen er om det er en god regel, det synes jeg ikke. Senior- og juniorhockey er to forskjellige ting.
Så får man heller si at karantene over et visst antall kamper må man også stå over u-20 i tillegg i den tidsperioden. Vil uansett være en regel som aldri vil bli anvendt.
Neste

Gå til Get-Ligaen, 1.divisjon og A-landslaget

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 46 gjester