10+2 og ekstra spiller i utvisningsboksen


Innlegg: 2457
Registrert: 08. August 2011 16:57
InnleggSkrevet: 09. September 2018 21:13
I dag ble Brendan Ellis utvist for 2+10 for noe som vel var en boarding. Samtidig ble en Enga-spiller utvist for noe gruff, så det ble 4 mot 4 i to minutter.

Det ble ikke sendt over en ekstra spiller for å sone. Vakta i bua til Lillehammer oppdaget at det mangla en kar, og åpna døra, men ble ignorert av linjemannen som var nærmest. Spillet ble satt i gang og det ble ingen avblåsning i løpet av to minutter.

Da var jo naturlig nok Lillehammer i undertall, men det ble en off side ganske raskt.

Jeg vet med sikkerhet at man ikke kan kaste innpå en ekstra kar fra benken. Da blir det seks mann.

Men hva er egentlig regelen her? Hvem har ansvaret for at det kommer en ekstra kar over? Det er jo ikke gitt at laget med utspilt spiller vet hva det er for, før det blir annonsert. Og da er det jo fort for sent?

Jeg mener å ha lest (her inne?) at man kan velge og ikke sende over noen, men at man da risikerer det som skjedde med Lillehammer i dag.

Noen som vet noe mer?

Innlegg: 7711
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 09. September 2018 22:36
Slik er ordlyden i reglementet:

Når en utespiller er tildelt en liten straff og straff for dårlig oppførsel på samme tid, skal det bestraffede laget umiddelbart sette en erstatter i utvisningsboksen som skal sone den lille straffen. Når den lille straffen utløper, kan erstatningsspilleren komme tilbake på isen, mens spilleren som begikk den ulovlige handlingen skal sone sin straff for dårlig oppførsel. Selv om en medspiller soner den lille straffen starter ikke soningstiden for straff for dårlig oppførsel før tiden for de mindre straffene er opphørt.

Det pleier jo å være den dommeren som har dømt utvisningen som gir beskjed til en linjemann om å hente erstatningsspilleren. Samtidig har jeg erfaring fra sekreteriatet og ville ha beordret han som passer døra til å åpne utvisningsdøra på vidt gap. Da burde både dommere, spillere og lagledelse forstå at det skal en mann over. Så kan man si at Lillehammer her også har et ansvar. For ellers risikerer de å bli undertallig når 2-minutteren er over. Da kan det bli mål i mot som det nok hadde blitt en jævlig krangel av...

Innlegg: 2457
Registrert: 08. August 2011 16:57
InnleggSkrevet: 10. September 2018 08:02
Men i går visste man jo ikke hva utvisningen var for, før etter spillet var i gang.

Ja, man kunne jo lukte lunta, men lell....

Innlegg: 921
Registrert: 22. August 2011 15:55
InnleggSkrevet: 10. September 2018 08:48
Tenno skrev:Men i går visste man jo ikke hva utvisningen var for, før etter spillet var i gang.


Er noe med det ja. Om ikke hoveddommer, via linjemann, kommuniserer til benken at dette blir vurdert til 2 + 10 og heller ikke følger opp at riktig antall spillere blir satt i utvisningsboksen blir jo dette en "gjettelek". Skal benken da følge med og se om dommer gjør tegn, eventuelt lese lepper i refleksjonen fra den slitne pleksien, for å finne ut om dette blir vurdert til kun 2 eller 2 + 10? Om ikke får en jo først vite det etter at spillet er satt i gang... Da blir det litt seint.

Relativt åpenbart at det er dommerkvartetten som har ansvaret for å kommunisere med benken i disse tilfellene, og ikke benken sitt ansvar å prøve få kontakt med dommer for å få vite hva som skjer.

Innlegg: 675
Registrert: 26. November 2011 21:40
InnleggSkrevet: 10. September 2018 19:02
Tiger_n skrev:
Relativt åpenbart at det er dommerkvartetten som har ansvaret for å kommunisere med benken i disse tilfellene, og ikke benken sitt ansvar å prøve få kontakt med dommer for å få vite hva som skjer.


Som tigeren svarer, dette er dommerne sitt fulle ansvar. I tillegg burde sekretariatet melde i fra (som de gjorde). Sikkert en svikt mellom HD og LD, pleier å være LD som formidler til boksen og får med en annen spiller over. Og dette med 2+10 for boarding er jo også nytt, så tipper det er dette som er glemt. Dersom et lag nekter å sende over er saken en annen, men det fører uansett til videre sanksjoner.

Gå til Get-Ligaen, 1.divisjon og A-landslaget

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Google [Bot] og 28 gjester