State-Of-The-Leauge


Innlegg: 9
Registrert: 09. Mai 2016 17:18
InnleggSkrevet: 13. August 2018 10:28
Etter å ha vært en trofast leser av Puckprat i mange år, synes jeg det var på tide å gi noe tilbake. Dette er mitt lille forsøk på å lage en oppsummering av hva som har skjedd i løpet av sommeren. Håper dere liker det ...

Slik det ser ut per dags dato er 2 lag er klart styrket; Stavanger og VIF – og 2 lag er litt styrket Frisk og Storhamar (hvis ikke savnet av Kodie Curran blir for stort, men det tror jeg ikke). Lillehammer og Sparta er klart svekket, M/S er litt svekket – mens Stjernen er veldig vanskelig å bedømme.

3 lag har byttet trenere, Frisk, Stavanger og Stjernen. Spennende hvordan det vil slå ut, trolig positivt for alle 3.

Alle lagene med unntak av M/S har beholdt sine keepere. Ringerike står foreløpig kun oppført med 19 år gamle Andreas Aasen Rian.

INGEN nye nordmenn har dratt fra Norge, mens Christian Kåsatul, Johannes Johannessen, Stefan Espeland (slutten av i fjor), Martin Røymark, Mats Frøshaug, Adrian Saxrud Danielsen - og en skadet Alexander Reichenberg har kommet “hjem”

Henrik Solberg og norsk/svenske Henrik Malmstrøm har lagt opp, mens Eirik Skadsdammen ikke fikk fornyet kontrakt i Storhamar - og VIF foreløpig ikke har verken bekreftet eller avkreftet om Morten Ask er en del av deres planer for denne sesongen.

Tallak Lyngset (24), Magnus Fischer (24) og Rasmus Juell (27) ga seg i VIF til fordel for jobb og studier, mens Dag Christian Frøystad (24) ga seg i Frisk.

Lasse Fjeldstad (30) fikk ikke fornyet i Sparta, Dan Nygård (32) måte gi seg i Stjernen. Stjernen fornyet heller ikke med Joakim Hjelm (24), Didrik Tollefsen (24) eller Petter Røste Fossen (27) mens VIF også ryddet i troppen og ikke fant plass til Vegard Aspehaug (22) eller Andres Braavold (23). Emil Frøshaug (25) er også klubbløs etter en skadeplaget sesong i Storhamar.

Mats Trygg (42) og Anders Bastiansen (37) holder fortsatt koken som ligaen 2 eldste Norske spillere.

Storhamar ser ut til å satse på rutine etter at Zettergren (36) og Larrivee (35) fikk selskap av Niklas Fogstrøm (36) fra Färjestad, Patrick Thoresen (34) fra SKA og Jens Jakobs (33) fra AIK.

På utlendingssiden forlot Josh Soares (36) Stavanger etter 4 sesonger - og legger trolig opp. Ellers kom både Jacob Berglund og Vinny Sapponari tilbake til Norge før sluttspillet i fjor og dro igjen - begge til Krefeld.

Mange av de meste profilerte utlendingene i fjorårets sesong har gått til bra ligaer som er hyggelig for Norsk hockey, selv om mange helst skulle sett at det var nordmenn som ble plukket opp.

Kodie Curran gikk til SHL, Josh Nichols til KHL, Curtis Gedig til DEL, Troy Rutkowski og Alex Wall til EBEL, TJ Foster, William Rapuzzi, Philippe Cornet til Liiga, Gary Nunn og Nick Pageau til Allsvenskan, Brett Cameron til NLB, Lassi Kokkola til Mestis (Finland 2), Dylan Richard til Slovakia, Phil Marinaccio til Danmark mens Oskar Nilsson flyttet ‘hjem’ til Allsvenskan og Greg Wolfe returnerte til USA og ECHL.

Tilbake har vi fått Patrick Thoresen fra KHL, Niklas Fogström og Jacob Lagace fra SHL, Mario Lucia, Justin Hickman, Austin Cangelosi og Phil Lane fra AHL, Shawn Szydlowski, Garret Thompson, Kyle Bonis, Dylan Zink og Michael McNicolas fra ECHL, Brandon Burlon fra DEL, Scott Allen og Joel Johansson fra DEL2 og Parker Bowles fra Tysk 3de divisjon, Jens Jakobs og Martin Grönberg fra Allsvenskan, Sean McMoangle fra EBEL, Peter Quenneville fra Danmark, Antti Kauppila fra AlpsHL, Mike Morrison kommer til M/S fra Usports (University i Canada).

Generelt ser det ut til at det hentes litt bedre utlendinger i år enn i fjor.

Det er nå 22 nordmenn ute i 8 ligaer som er regnet som minst like gode eller bedre enn GET – og per dags dato ingen free-agents i disse ligaene.

Zucca er i NHL, Andreas Martinsen i NHL/AHL, Mattis Nørstebø, Erlend Lesund, Mats Rosseli Olsen, Mathis Olimb og Michael Haga i SHL, Jonas Holøs og U20 landslags-spilleren Leiv Fogstad Vold i NLA, Mathias Trettenes og Ken Andre Olimb i DEL, Alexander Bonsaksen, Henrik Haukeland og unge Gustav Willman Borvik i Liiga. Sondre Olden fortsetter i EBEL og får selskap av Lars Haugen som forlater SHL. Daniel Sørvik fortsetter i den Tsjekkiske ligaen mens Lars Volden går fra Tsjekkia til allsvensk spill i Panteren. Andreas Heier, Jørgen Karterud, Thomas Valkvæ Olsen og Jonas Arntzen ser alle ut til å ha fått fornyet tillit i Allsvenskan.

I tillegg har vi 3 norske ung-gutter i SuperElit, stortalentet og U20 landslagspilleren Samuel Solem i Brynäs, Mats Pettersen og Markus Hermanstad i hhv. Södertälje og AIKs SuperElit lag. I USA skal 18 år gamle Mathias Emilio Pettersen spille for University of Denver i NCAA mens den 21 år gamle landslagspilleren Ludvik Hoff tar fatt på sin andre sesong i NCAA-laget University of North Dakota.

Det er få norske FreeAgents som det er verdt å skrive om bortsett fra Latviske Maksims Ponomarenko som regnes som norsk etter å ha vært her siden 2011-12 sesongen og har gått gradene i Lørenskog. At ingen klubber plukker opp en stor og sterk 21 åring som har A-landskamper for Lativa, og som fikk 16 kamper for Timrå i Allsvenskan i fjor før han returnerte til Lørenskog sier litt om at nivået i Get har blitt bra … og kanskje at noen burde kjenne sin besøkelsestid.

Det kan virke som om krisen i Norsk Hockey ikke er så ekstrem som det i blant gis inntrykk av.

Vi 2 i NHL, 5 i SHL og 2 av disse Nørstebø og Lesund er kun 23 år mens Haga på 26 og Rosseli på 27. Holøs i NLA er fortsatt ‘kun’ 30 år, Ken Andre Olimb i DEL kun 29 og Mathias Trettenes er 24. Sørvik er 28 og Olden 25. Ludvik Hoff er kun 21 år og både Mathias Emilio, Samuel Solem og kanskje Gustav Borvik har det som skal til for å kunne etablere seg på det Norske landslaget. Vi har en 23 år gammel keeper (Henrik Haukeland) i Liiga. Men vi trenger flere – og forhåpentligvis er backene Johannes Johannesen, Christian Bull og Christian Kåsatul snart tilbake i Sverige eller en enda bedre liga – og kanskje tar Martin Rønnild enda et steg i årets sesong.

Er vi i krise? Hvis du sammenligner oss med Danmark som har 5 spillere i NHL, 4 i AHL, 5 i KHL, 8 i SHL og 3 i DEL, så er svaret ja.

Men vi har en bedre liga, noe som er positivt for da får i hvert fall de landslag aktuelle nordmennene bra matching her hjemme.

Gå til Get-Ligaen, 1.divisjon og A-landslaget

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Google [Bot] og 7 gjester