Narvik Hockey


Innlegg: 7457
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 16. Juni 2018 00:35
Fra Fremover+

Skal vi tro Winther har klubbene snakket sammen om mye – både seriesystem, spillere og økonomi.

Narvik Hockey takket som kjent nei til GETligaplass forrige fredag, da utelukkende av sportslige hensyn. Narvik mente doble bortekamper samme helg mot forskjellige lag ikke var sportslig rettferdig.

Tilbudt pengehjelp
Ifølge Stavanger-leder Tore Christiansen hadde Oilers ikke bare akseptert dobbeltkamper, men også tilbudt Narvik en pakke hvor de skulle bidra med spillere, agenthjelp og hjelp til lavere flypriser. Oilers-eieren hadde også personlig lovet at han skulle trå til med en sponsoravtale gjennom et av sine firma – og eventuelt betale litt fra egen lomme om det skortet, ifølge Rogalands Avis.

Taus om beløp
Stig Winther i Narvik Hockey sier at også dette stemmer.

– Hvor stort beløp det er snakk om vil jeg ikke si. Det jeg kan si er at Narvik takket nei av sportslige hensyn – det at vi måtte spille dobbeltkamper mot forskjellige motstandere, gjentar han.

Winther håper samarbeidet med Oilers vil fortsette, selv om Oilers-leder Tore Christiansen var tydelig skuffet over Narvik sitt nei til GET-ligaen.

Begge klubbene ønsker å endre seriesystemet Vi kommer til å snakke mer med Oilers i høst, og vi vil prøve å nå ny GETligakvalik til vinteren, avslutter Winther.

Innlegg: 166
Registrert: 10. Desember 2012 02:33
InnleggSkrevet: 16. Juni 2018 16:41
Skal Norsk Hockey lykkes må den spres over hele landet, det spørs om ikke en felles reisefordelingskasse for ligaen er eneste rette veien å gå. Øslandslagene klager jo allerede i dag på reiseutgiftene til Stavanger kampene. Felles reisefordelingskasse hadde eliminert dette problemet helt og gitt en rettferdig økonomisk og forutsigbar fordeling av reiseutgiftene.

Innlegg: 337
Registrert: 11. September 2011 14:22
InnleggSkrevet: 16. Juni 2018 21:26
Mix skrev:Skal Norsk Hockey lykkes må den spres over hele landet, det spørs om ikke en felles reisefordelingskasse for ligaen er eneste rette veien å gå. Øslandslagene klager jo allerede i dag på reiseutgiftene til Stavanger kampene. Felles reisefordelingskasse hadde eliminert dette problemet helt og gitt en rettferdig økonomisk og forutsigbar fordeling av reiseutgiftene.

Hvilke lag er det som klager?..og hvem er det de klager til?
Kan ikke si jeg hørt så mye klaging på det.

Innlegg: 546
Registrert: 01. September 2016 18:59
InnleggSkrevet: 16. Juni 2018 22:01
Mix skrev:Skal Norsk Hockey lykkes må den spres over hele landet, det spørs om ikke en felles reisefordelingskasse for ligaen er eneste rette veien å gå. Øslandslagene klager jo allerede i dag på reiseutgiftene til Stavanger kampene. Felles reisefordelingskasse hadde eliminert dette problemet helt og gitt en rettferdig økonomisk og forutsigbar fordeling av reiseutgiftene.


Helt enig, det er det mest rettferdige på alle måter. En ting er Narvik, man kan klare å tilpasse til et lag. Men Stavanger har vel signalisert at de ikke er helt fornøyde(?), og så kommer forhåpentligvis Trondheim, Bergen, und so weiter.. Skal vi igjennom samme runden som nå hvert år et lag utenfor østlandet har mulighet til å rykke opp ender vi opp med et komplett kaos til slutt.

Innlegg: 7457
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 05. Februar 2019 21:30
For ei ukes tid tilbake ble den lovende backen Jørgen Kvål hentet tilbake til Oilers som har skadeproblemer. Samtidig valgte Kristoffer Skjervold å bryte med Narvik for å returnere til VIF U-21. Det var også en periode slik at lagets beste back, Casper Santanen, ikke var med på trening og kamper da han hadde reist tilbake til Finland av personlige grunner. Heldigvis for Narvik kom han tilbake og spilte kampene mot Furuset sist helg.

I dag ble klart at Kvål blir erstattet av Storhamars unge kraftback Håkon Engh som nettopp fylte 20 år. Denne sesongen står han oppført med 5 kamper på A-laget, 5 kamper for YA senior i 1. div og 30 kamper for U-21. Han spilte også alle kampen i VM U-20. https://www.eliteprospects.com/player/3 ... pheim-engh

Publikumsfavoritten Martin Persson har gjort come-back https://www.eliteprospects.com/player/6 ... in-persson
Brukerens avatar
Innlegg: 3119
Registrert: 12. Oktober 2011 11:43
InnleggSkrevet: 06. Februar 2019 19:37
Sorum skrev:I dag ble klart at Kvål blir erstattet av Storhamars unge kraftback Håkon Engh som nettopp fylte 20 år. Denne sesongen står han oppført med 5 kamper på A-laget, 5 kamper for YA senior i 1. div og 30 kamper for U-21. Han spilte også alle kampen i VM U-20. https://www.eliteprospects.com/player/3 ... pheim-engh


Smart av både Engh og Narvik.

Innlegg: 7457
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 07. Mars 2019 23:48
Min vurdering av Narvik etter å ha fulgt dem litt ekstra i vinter og sett hele kampen i kveld hvor de vinner overbevisende 3-1 borte mot Ringerike.

De spiller en veldig bra kamp mot Ringerike. Jevnt i skudd, 28-25 i RIKs favør, men en meget god keeper i Joona Partanen reddet da nesten alt. Narvik er også veldig disiplinerte. Få utvisninger i 1. divisjon, og nå i kveld gir de RIK bare to overtall.

-Keepere: Joona Partanen har ikke spesielt gode statistikker fra Finland. Ei heller fra den første sesongen med Nes her i Norge. Men i Nidaros og to sesonger i Narvik har han 92% og er 1. div sin beste keeper. Bør kunne klare seg bra i GET. Begge reservene er unge gutter fra Narvik, og 18-åringen Herman Nordmark Jenssen har spilt fire kamper og har 89%.

-Backer: Har 8 backer. Casper Santanen leder an og holdet utvilsomt GET-liga nivå. Har 40 poeng på 30 kamper. Tomas Trondsen har 24 poeng, en omskolert løper. Tan Hellerød har spilt i GET for Lørenskog, mens Håkon Engh har kamper for Storhamar. Backene spiller enkel og grei hockey, og som nevnt veldig disiplinerte.

-Forwards: Har bare 12 senior-forwards. Mange jevnt gode spillere. Ingen som stikker seg så veldig ut. Sju mann med over 30 poeng på 32 kamper.

-Lokale spillere: Har som nevnt to keepere fra Narvik. Sivert Mangersnes er vanligvis fast på backen, men har vært litt skadet. Har tre gutter til på A-laget, men de spiller knapt noen kamper og er trolig ikke gode nok for GET-ligaen. Har en spennende 2001-modell i 17-år gamle Erik Harr som spiller junior-hockey for Kiruna AIF. Harr har landskamper både for U-16 og U-17 de siste par sesonger.

-Utlendinger: Har sju utlendinger, en keeper, en back og fem forwards. I tillegg har sportslig leder Martin Persson spilt noen kamper, men var ikke med mot RIK i kveld.

-Svorsker: har tre svensker med norsk pass. Max Davis Lind har bare 10 kamper, og er trolig ikke med på en satsing i GET-ligaen. Anders Thunman Hälldahl og Samuel Åström har begge sju sesonger i Norge og ville uansett gått utenom kvota f.o.m. sesongen 20/21.

Hva kan de gjøre for å kunne etablere seg i GET-ligaen? Jeg tror de først og fremst skal støvsuge markedet for unge lovende norske spillere. De har tradisjon for å klare å lokke til seg slike spillere. F.eks Svein Petter Falk-Larsen, Tan Hellerød, Tom Andre Christensen, Håkon Engh og Jørgen Kvål (tilbake i Oilers nå). Det finnes et antall gode spillere i alderen 18-21 i de andre klubbene som Narvik bør gå etter. For å nevne noen: Markus Ekberg (VIF), Calle Spaberg Olsen (VIF), Filip Lalande (VIF), Joachim Sommer Nielsen (Stjernen), Jørgen Kvål (Oilers), Thomas Berg Paulsen (Oilers), Robin Haglund Mathisen (Oilers), Lars Christian Rødne (Oilers), Simen Talge (Oilers), Simen Løvhaug Hanssen (SIL), Markus Mikkelsen (SIL), Markus Solberg (Frisk) m.fl

Deretter må de se på de sju utlendingene de har. Er det rom for å bytte ut noen? De må jo også kvitte seg med en utlending for å komme ned til den nye kvota på seks. Men jeg liker ikke signalene fra Stig Winther som er leder i klubben: Vi ønsket fortsatt syv, men kan leve med vedtaket på seks. Blir det fire, så får vi mer trøbbel, sier han.
Winther legger ikke skjul på at dette vil aktualisere problemstillingen om å prøve å gjøre noen av Narviks ITC-spillere norske.
– Det blir viktigere å bruke norske spillere, men det kan være aktuelt å gjøre noen av våre utlendinger norske..... Dette er jo helt tragisk i så fall om de skal ha den holdninga når de rykker opp. "Å gjøre noen av våre utlendinger norske"!!

Av egen rekruttering satser de bra på et U-15 lag som gjør det brukbart i B-serien. De har 18 spillere og satser videre mot U-16 neste sesong. Målet for klubben er å ha et U-18 lag i Elite om to år. Der håper de at spillere fra Tromsø kan forsterke laget. Tromsø har også U-15 lag med ca 20 spillere. Men Tromsø har allerede et U-18 lag som spiller i 1. divisjon. Så kan hende det kan bli et lag i Elite og et lag i 1. div hvis Narvik og Tromsø vil samarbeide enda tettere. Narvik ser for øvrig på modellen de har i Skien hvor de har to U-18 lag under paraplyen Nordic Hockey Academy. Hovedtrener der er Sam Liebkind som har vært å besøkt Narvik for å presentere konseptet.

Innlegg: 7457
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 09. Mars 2019 02:58
Hockeyinteressen er så stor i Narvik at lokalavisa Fremover også har bred dekning fra U-15 lagets kamper https://www.fremover.no/arctic-eagles/i ... -17-529130

Innlegg: 779
Registrert: 03. Juli 2012 20:20
InnleggSkrevet: 09. Mars 2019 18:43
Takk for solid og god analyse, Sorum

Innlegg: 7457
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 09. Mars 2019 20:10
slasher skrev:Takk for solid og god analyse, Sorum


Jo, takk for det. Jeg tror det blir enda viktigere at klubbene i GET-ligaen satser hardt på U-18 og U-21. I de minste må klubber som Ringerike og Narvik få på plass et kvalitativt bra opplegg for U-18, med inntil tre overårige pr. kamp. Vi skal ha 10 lag i GET, og det skal bort noen utlendinger allerede fra neste sesong og 10 til fra sesongen 21/22. Det at gode U-21 spillere fra de største klubbene kan flytte på seg til de minste klubbene vil vi måtte se mer av. De største klubbene kan se på det å sende en 19-åring til Narvik som en test for spilleren med håp om at mer spilletid i seniorhockeyen kan gjøre at han returnerer og tar opp kampen om en plass på laget i moderklubben.
Brukerens avatar
Innlegg: 3259
Registrert: 08. August 2011 23:01
Bosted: Golanhøyden
InnleggSkrevet: 09. Mars 2019 20:55
Spørs om det er nok penger i systemet til å sende spillere til Narvik på lån sånn uten videre. Det må vel da kombineres med eventuelt studier eller jobb. Tvilsomt om det kan ordnes i en fei.
®

Innlegg: 7457
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 09. Mars 2019 22:24
RedFarmer skrev:Spørs om det er nok penger i systemet til å sende spillere til Narvik på lån sånn uten videre. Det må vel da kombineres med eventuelt studier eller jobb. Tvilsomt om det kan ordnes i en fei.


Jeg tenker ikke på lån eller samarbeid. Her snakker vi om spillere fra konkurrerende klubber. Men samtidig vil moderklubben helt sikkert følge ekstra med på "sin" spiller og også være vedkommendes førstevalg om toppklubbene skulle være interessert hvis spilleren får en fin utvikling i GET-ligaen i stedet for å stagnere i U-21 eller ytterst på benken i GET..

Men vi har også eksempelet Jørgen Kvål, en ung trønder som hadde spilt i Stavanger og i Oilers før han signerte for Kongsvinger i januar 2018. I juni signerer han så for Narvik. Og han starter sesongen 18/19 for dem. Så blir han lånt ut til Oilers i oktober for et antall kamper. Da må han melde overgang dit og så tilbake til Narvik igjen hvor han spiller resten av høsten. Så blir han hentet til Oilers igjen på nytt nå i februar. Nå med tilbud om kontrakt. Og Narvik kan ikke gjøre noe: -Selv om spilleren er under kontrakt med Narvik, så er det en klausul som sier at Kvål kan gå til klubber i nivå over, som Get-ligaen, om det kommer en mulighet. Det har det nå gjort.

Kvål selv innrømmer at han var i tenkeboksen seint torsdag kveld, dog i veldig kort tid. Jørgen Kvål utelukker ikke at han en dag spiller for Arctic Eagles igjen. – Nei, det jeg gjør jeg ikke. Jeg har hatt ei fin tid i klubben, slår han fast.

Men flere overganger hver sesong for en spiller vil vi nok ikke se når det er snakk om mellom klubber i GET. Men vi vil sikkert at de fleste med ambisjoner ikke vil ha lengre enn 1-års kontrakter i klubber som Ringerike og Narvik.
Brukerens avatar
Innlegg: 5313
Registrert: 19. Oktober 2011 10:23
InnleggSkrevet: 09. Mars 2019 22:29
Det er ikke noe som heter lån mellom klubber i samme liga i Norge.

Innlegg: 7457
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 09. Mars 2019 22:48
Drebin skrev:Det er ikke noe som heter lån mellom klubber i samme liga i Norge.


Jo, det kan forekomme lån. Anders Tangen Henriksen ble lånt ut fra Oilers til MS i januar 2016 og ut sesongen. Var tilbake i Oilers før neste sesong. http://www.mshockey.no/artikkel/2836/An ... -Henriksen

I overgangsreglementet er det ingenting som heter lån. Men en spiller kan bytte klubb flere ganger i løpet av en sesong, men aldri være kortere enn 14 dager i en klubb.

Et eksempel kan være Jonathan Hafsmoe som nå har tegnet 2-års kontrakt med SIL. Så har f.eks Ringerike skadeproblemer, samtidig som Hafsmoe får begrenset istid i SIL. Da kan det skje at han lånes ut for tidsbestemt periode, en avtale mellom RIK og SIL, og så gjennomføres overgangene som vanlige overganger papirmessig.

Innlegg: 7457
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 10. Mars 2019 00:40
Ift sesongen 18/19 skal vi til sesongen 21/22 ha 30-40 flere norske spillere i GET-ligaen. Narvik kommer opp med ca 20 norske. Fire av klubbene i GET må redusere antall utlendinger etter denne sesongen. Og før 21/22 skal vi ned fra seks til fem utlendinger. De nye norske spillerne vi må løfte opp til GET må nødvendigvis i stor grad komme fra U-21. Da må vi ha mer av det jeg foreslår, at talenter fra storklubbene spiller for de minste i en kortere eller lengre periode. Det vil gavne alle.

Innlegg: 73
Registrert: 20. August 2017 17:44
InnleggSkrevet: 10. Mars 2019 01:30
Sorum skrev:Ift sesongen 18/19 skal vi til sesongen 21/22 ha 30-40 flere norske spillere i GET-ligaen. Narvik kommer opp med ca 20 norske. Fire av klubbene i GET må redusere antall utlendinger etter denne sesongen. Og før 21/22 skal vi ned fra seks til fem utlendinger. De nye norske spillerne vi må løfte opp til GET må nødvendigvis i stor grad komme fra U-21. Da må vi ha mer av det jeg foreslår, at talenter fra storklubbene spiller for de minste i en kortere eller lengre periode. Det vil gavne alle.


Det er ofte ikke bare så lett at de skal lånes ut. Mange av de unge talentene bor hjemme på gutterommet og har minimalt med utgifter, hvis de plutselig skal lånes ut må de ha sted å bo, penger til å leve, bil og slike ting. Da vil de koste låneklubbene mer enn de koster moderklubben. Men jeg er fullstendig enig at det beste hadde vært om de fikk mye spilletid i en liten klubb kontra lite spilletid i en stor klubb.

Innlegg: 7457
Registrert: 15. August 2011 20:55
InnleggSkrevet: 10. Mars 2019 02:43
flaks skrev:
Sorum skrev:Ift sesongen 18/19 skal vi til sesongen 21/22 ha 30-40 flere norske spillere i GET-ligaen. Narvik kommer opp med ca 20 norske. Fire av klubbene i GET må redusere antall utlendinger etter denne sesongen. Og før 21/22 skal vi ned fra seks til fem utlendinger. De nye norske spillerne vi må løfte opp til GET må nødvendigvis i stor grad komme fra U-21. Da må vi ha mer av det jeg foreslår, at talenter fra storklubbene spiller for de minste i en kortere eller lengre periode. Det vil gavne alle.


Det er ofte ikke bare så lett at de skal lånes ut. Mange av de unge talentene bor hjemme på gutterommet og har minimalt med utgifter, hvis de plutselig skal lånes ut må de ha sted å bo, penger til å leve, bil og slike ting. Da vil de koste låneklubbene mer enn de koster moderklubben. Men jeg er fullstendig enig at det beste hadde vært om de fikk mye spilletid i en liten klubb kontra lite spilletid i en stor klubb.


Jeg tenkte egentlig ikke så mye på muligheten for lån, men at den finnes. Bedre da som f.eks Håkon Engh som gikk til Narvik tidlig i februar, i stedet for å fortsette på SIL U-21. Han er vel neppe på utlån. Det er bra for Engh selv, og det er bra for Narvik. Og jeg mener det er bra for Storhamar også om Engh blir en så god back at de henter han tilbake senere.

Innlegg: 11
Registrert: 17. November 2015 00:09
InnleggSkrevet: 10. Mars 2019 17:38
Get-liga klubbene grøsser vel av tanken på at Narvik rykker opp... Det blir dyre borteturer du :P
Forrige

Gå til Get-Ligaen, 1.divisjon og A-landslaget

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Google [Bot] og 20 gjester